Bamboe en Hemerocallis dagen 8 Juli tot en met 17 Juli
Pompoen en kalebasdagen 14 Augustus tot en met 15 Augustus


Vanaf 1 april tot 1 november iedere zaterdag geopend. Anders kunt u een afspraak maken.

 

-Iris- en Hemerocalliskwekerij Joosten geniet landelijke bekendheid om haar ongeveer 450 Hemerocallis variŽteiten en daarnaast nog 700 soorten Iris germanica , dit jaar is er zelfs een showtuin op de Floriade 2002 te zien van dit zeer gespecialiseerd bedrijf. Om de Iris en Hemerocallis nog meer bekendheid te geven bij het grote publiek worden de open tuindagen georganiseerd. Deze rijkbloeiende en gemakkelijke vaste planten stellen weinig eisen en verdienen ook door hun grote sierwaarde veel meer aandacht. Voor de echte tuinliefhebber zijn de gastvrije, gezellige, leerzame en inspirerende open tuindagen een absolute aanrader. De fraaie showtuin van 2400 m2 is dan een lust voor het oog. Een groot deel van de planten is in volle bloei en het is prachtig om te zien op welke geraffineerde, creatieve en smaakvolle manier deze planten met allerlei andere vaste planten is te combineren.Met veel enthousiasme geven de eigenaars deskundige voorlichting over de met zorg en liefde gekweekte planten en hoe je die het beste kunt toepassen in eigen tuin. Hemerocallis (of daglelie)is uitgeroepen als plant van het jaar 2002.

-Bamboekwekerij Indo Suka Import
omvat een uniek bamboeplanten assortiment van ruim 70 soorten waarvan er ruim 60 wintergroene soorten geÔntegreerd zijn in de vrij toegankelijke showtuinen, hier kunt u zien hoe de soorten uitgroeien tot volwassen planten en hoe u ze kunt toepassen. Bamboe is er in vele soorten en maten, of we het nu hebben over laagblijvend / bodembedekkend, grof / fijn of bont bladerig, gele / groene of zwarte stengels, overhangende of opgaande soorten, zon of schaduwminnende soorten , het is te zien in de showtuinen. Ook de hoogte is soort gebonden, zo zijn er lage soorten, matig hoge soorten van 2 meter hoog, hoge soorten van 4 tot 6 meter en zeer hoge soorten die wel 6 tot 8 meter hoog worden waar u zelfs, na verloop van tijd, uw eigen stokken van kan oogsten. Door de grote verscheidenheid is goed advies van het grootste belang en die krijgt u dan ook bij Indo Suka want deze prachtige, altijd groene, plant brengt het hele jaar leven en sfeer en verdiend een goede plaats in uw tuin.Naast bamboe vindt u hier ook nog een groot assortiment siergrassen en bijzondere vaste planten. Tevens is er een 25 are groot bamboebos waar u doorheen kunt wandelen en de tropische sfeer die bamboe uitstraalt kan ervaren. De showtuinen en bos zijn ongeveer 1 hectare groot.

Maar ook bamboeschuttingen, palen en huis en tuin accessoires. Een zeer groot assortiment bamboe meubelen en door eigen import kunt u uw eigen ontwerp en maten bepalen. Zo is er een complete eet/zitkamer, slaapkamer,kinderkamer en kantoor ameublement. Bamboe is een zeer hard produkt (sterker dan welke houtsoort dan ook), milieu vriendelijk(zowel de produktie, bewerking als het onderhoud) en straalt een aparte sfeer uit. Ook zijn er teak meubelen, voor binnen en buiten, en een zeer groot assortiment bronzen beelden, en vele Indonesische kadoartikelen en snuisterijen ook dit alles is door eigen import naar Creil gehaald. Met de open dagen zijn er ook andere bedrijven aanwezig, hiervoor verwijs ik naar de voorpublicatie in april 2003.

Een bezoek aan deze bedrijven zal u veel ideeŽn en inspiratie geven. Iedereen die van huis en tuin houdt of gewoon van prachtige tuinen wil genieten is van harte welkom de bedrijven liggen ongeveer 5 km van elkaar verwijderd.

ļ    Kwekerij Joosten Ruttensepad 7≤ te Rutten tel.0527-262485 www.kwekerij-joosten.nl
ļ    Bamboekwekerij Indo Suka Import Creilerpad 19 te Creil tel. 0527-274239


In de omgeving zijn meer bezienswaardigheden zoals:

OrchideeŽn Hoeve:

een van de grootste kwekerijen van Europa, Oosterringweg 34, Luttelgeest

Museum Schokland: eiland in de polder, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, middelbuurt 3, Ens
Urk: het Ďoudeí visserseiland met zín eigen uitstraling, info VVV Urk
Alfheim: theeschenkerij in de polder met heemtuin, Mammouthweg 6, Ens
Lemmer: zuidelijkste plaats in Friesland, watersport en toerismeplaats bij uitstek, info VVV Lemmer